Stormløb i a-kasserne

Gode rejsetips
april 30, 2020
Inspiration: Hængekøjen vender tilbage til indretningen
maj 10, 2020
Show all

Stormløb i a-kasserne

stres

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Corona virussen er, som de fleste nok er klar over, i høj grad en gigantisk økonomisk krise udover det sundhedsmæssige. Hvor dyrt det bliver for landet, kan man kun gisne om, men på nuværende tidspunkt menes det, at der som minium kommer til at mangle 200 milliarder i den danske statskasse. Men det er er ikke kun for staten og virksomhederne, at det kan blive rigtig, rigtig dyrt. Der er også mange, der har mistet deres arbejde på grund af krisen, eller er i en usikkerhed om hvorvidt deres arbejdsplads også findes om et halvt eller helt år.

Der er med andre ord en masse usikkerhed blandt rigtig mange danskere i øjeblikket. Dette er farligt at flere grunde. Hvis man er usikker på sin økonomiske fremtid tør man som regel ikke bruge så mange penge. Hvis man ikke bruger penge, bremses den økonomiske vækst. Sker dette, er der færre penge til at betale for vores velfærd, og får at betale den regning vi står med efter corona krisen.

A-kasserne vinder og taber på samme tid

Der er mange er kan mærke krisen på forskellige måder, nogle mere positivt end andre. A-kasserne er blandt dem der bliver hårdt ramt på godt og ondt. Der er nemlig rekord mange der melder sig ind i øjeblikket, hvilket sandsynligvis må tilskrives en usikkerhed på deres fremtid. Som du kan læse i reglerne for dagpenge, så skal man have været medlem i et år, før man kan få dagpenge. Det er med andre ord ikke noget, der hjælper, hvis man allerede er blevet fyret.

Det er altså naturligvis positivt for a-kasserne, at de får mange nye medlemmer, der skal betale for medlemsskabet. Omvendt er det naturligvis dyrt for dem, da de også stor overfor at skulle betale for rigtig mange, der nu er blevet ledige. Der er mange, der ikke hører under diverse pakker for lønkompensation, og derfor er blevet fyret eller fritstillet. Så a-kasserne har på det punkt utrolig dårlige tider, men de mange nye medlemmer tegner til gengæld lyst for fremtiden.