Sælg din virksomhed og få mere fritid

stres
Invester i din fritid
juni 29, 2018
Sådan bliver du indretningsekspert i din fritid
juli 23, 2018
Show all

Sælg din virksomhed og få mere fritid

Sælg din virksomhed og få mere fritid

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man spørger danskerne, hvad vi gerne vil have mere af, står fritid næsten altid øverst på listen. Vi drømmer om mere tid til familien, mere tid i sommerhuset og mere tid til at dyrke vores andre interesser.

Alligevel arbejder vi mere og mere, og vi har sværere og sværere ved at holde fri. Det gælder især, hvis man ejer sin egen virksomhed, hvor der sjældent er noget, der hedder fridage. Når man har sin egen virksomhed, skal der arbejdes døgnet rundt, året rundt. Men det er som regel det hele værd: intet slår følelsen af at opbygge sit eget navn og livsværk.

Vil du have mere fritid?

Selvom der er en stor tilfredshed i at eje sin egen virksomhed, når de fleste også et punkt, hvor man er færdig. Man er tømt for energi, tømt for idéer eller måske bare klar på at lave noget helt andet. Der kan være mange grunde, og ofte er de helt naturlige.

For mange danskere handler det også om, at man gerne vil kunne deltage i familiefødselsdage, ferier og andet, så måske har lidt under den lange arbejdsuge. Derfor kan det være en god idé at overveje at sælge din virksomhed, hvis du savner mere fritid.

Få hjælp til salg af din virksomhed

Hvis du overvejer at sælge din virksomhed, skal du alliere dig med din advokat. Det er en lang proces at gøre en virksomhed klar til salg, men en god arbejdsindsats inden salget kan give en langt bedre pris ved selve salget.

Blandt andet skal der ryddes op i virksomheden, så den ser mest muligt veldrevet ud – og faktisk også er det – og der skal tjekkes op på regnskaber og årsrapporter. Alt det kan en erfaren advokat hjælpe dig med, så du får mest mulig værdi ud af salget af din virksomhed.