Sådan vedligeholder du din bolig

Flyt med overskud
september 5, 2020
Brug din fritid til at forbedre tilstandsrapporten, hvis du skal sælge hus
september 8, 2020
Show all

Sådan vedligeholder du din bolig

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vedligeholdes kræver en del, og du skal være villig til at tage initiativ til at udføre de forskellige opgaver for, at der i sidste ende ikke venter en kæmpe vedligeholdelse, som kan koste dyrt. Det er ikke altid lysten, som driver værket, og det kan virke uoverskueligt. Dog kan du her blive klogere på, hvordan du kan tage vedligeholdelsen i opløbet, og ordne de små vedligeholdelsesprojekter.

Undgå fugt

Fugt er en af de helt store synder, når det kommer til boliger. Alle boliger får fugt på sin vis, men du kan særdeles gøre meget for at undgå en situation, hvor du skal skifte vinduer og døre. Det kan undgås ved at lufte regelmæssigt ud morgen og aften, især i vintermånederne. Hvis det er for sent, og vinduerne og dørene har taget skade af fugten, skal du købe nye. Du kan heldigvis finde Billige vinduer og døre, hvor du eventuelt kan se mere her. Vinduespartierne tager generelt skade af fugten fra madlavning og bad. Næste gang du laver mad, skal emhætten benyttes, og døren til badeværelset skal være lukket.

Har du loft, kælder eller tag? Hvert år ved vintertid kan meget regn og sne forekomme, hvilket kan resultere i fugt i loft, kælder eller taget. Det er derfor vigtigt, at du hvert år kigger efter utætheder for at undgå større skader. Hvis du ser en utæthed, skal det fikses med det samme.

Oversvømmelse

Danmark er et land, hvor regn falder regelmæssigt. Når regnen falder, kan det føre til oversvømmelser i danskernes kældre. Du skal derfor sørge for at tagrender og kloakkerne er godkendte og kan fjerne vandet fra boligen. Hvis du oplever, at regnvandet er ved boligens sokkel, bør du grave kanaler, som kan føre vandet væk fra boligen.

De færreste mennesker ønsker en bolig med vand i kælderen eller utæt tag. Det er derfor vigtigt, at du i ny og næ vælger at prioritere at bruge tid de små vedligeholdelsesprojekter i din bolig.