Sådan forholder du dig til et forsinket eller aflyst fly

Gode tips til at få det bedste ud af den kommende flytning
juni 19, 2020
3 tips til at indrette en hyggelig og afslappende have
juli 18, 2020
Show all

Sådan forholder du dig til et forsinket eller aflyst fly

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Flyrejser er en vidunderlig måde at opleve verden på. Det giver adgang til de smukkeste steder over hele jorden, og du kan møde mennesker, du ellers aldrig ville have lært at kende. Flyrejser kan udvide din horisont for andre kulturer, så hvis du har mulighed for det, kan det være rigtig godt for sjælen at tage på en flyrejse en gang imellem. Men når du rejser med fly, skal du desværre også være opmærksom på, at der kan forekomme forsinkelser. Selvom det selvfølgelig er superfrustrerende, er det vigtigt at holde hovedet koldt, for der er heldigvis nogle ting, du kan gøre.

Du har ret til erstatning

Hvis dit fly bliver aflyst eller forsinket i mere end tre timer, så har du ret til erstatning. Flyselskaberne ved godt, at aflyste rejser ikke gør kunderne glade, og derfor har du mulighed for at søge om kompensation. Beløbet afhænger af, hvor lang en flyrejse, der er tale om, og det er vigtigt, at du gemmer alle former for billetter og boardingpas, så der ikke opstår problemer med dokumentationen undervejs. Henvend dig hos det relevante flyselskab for information om kompensation og andre muligheder på din videre rejse.

Søvn og forplejning

Nogle gange er det nødvendigt at blive i lufthavnen natten over, hvis der ikke er noget relevant fly, du kan tage. I så fald har du i de fleste tilfælde mulighed for at booke et hotelværelse og få pengene refunderet hos flyselskabet. Du kan også spørge personalet, om de har nogle forslag til, hvor du kan sove henne. Flyselskabet er faktisk også forpligtet til at sørge for din forplejning, så der er ingen grund til at sidde og være sulten i lufthavnen. Du bør dog ikke gå amok i dyr mad og alkohol, for flyselskabet dækker kun beløb inden for rimelighedens grænser.