Sådan får du tid til træning på barsel

Brug en vinduespudser
3 ting du ikke skal bruge din fritid på
maj 18, 2018
stres
Invester i din fritid
juni 29, 2018
Show all

Sådan får du tid til træning på barsel

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er nogen, der har den holdning eller tro, at når man er på barsel har man en masse fritid, da man jo ikke laver andet end at passe barnet og ellers bare hygger sig. Alle der rent faktisk har været på barsel ved dog, at intet kunne være længere fra sandheden. Man er konstant på, og skal hele tiden være opmærksom på barnet, og hvis man er heldig kan man måske indhente en lille smule af nattens manglende søvn, og det er hvis man er heldig.

En ting der derfor kan være svær at nå, er at træne. Det kan være meget hårdt, især hvis man er vant til at træne. For ofte er der ikke noget man hellere vil, end at komme af med det man har taget på i løbet af graviditeten. Der er naturligvis mulighederne i lange gåture med barnevognen, hvilket betyder at man kommer til at røre sig en smule. Men det er meget langt fra turen til fitnesscentret, men man behøver dog ikke gå helt i stå.

Der findes mange muligheder for at træne hjemme, hvor det kan passes ind med lure eller, hvis der lige er ti minutter med stilhed og ro på barnet. Hvis man virkelig vil have noget ud af hjemmetræningen, er det dog vigtigt at man træner så optimalt som muligt, og ikke blot laver de samme øvelser som man måske gjorde inden man blev gravid. Kroppen har været ude for den vildeste forandringer på 9 måneder, og den er ikke som før, og især maveregionen ændrer sig meget hos kvinder, og det er derfor også specielle øvelser der skal til.

I dette indlæg kan du læse om træning efter fødslen, og hvorfor man ikke bare skal gøre som man gjorde tidligere. Bemærk i sær sætningen “For at opnå succes med din træning, er det som sagt vigtigt, at dit træningsprogram er tilpasset 1) din “nye” mor-krop 2) din babys behov og de praktiske omstændigheder i din familie.”