Sådan bliver du en god dj

printer
Få en printer der kan printe dine billeder
februar 27, 2019
Find den bedste mobil til en aktiv fritid
marts 25, 2019
Show all

Sådan bliver du en god dj

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Om du enten skal være styre musikken til en fest, eller om du gerne vil køre din egen lille amatør dj biks, så er der mange gode tips og tricks, som du kan drage erfaring fra. For nogle år siden var mobildiskoteker det helt store hit blandt unge drenge. Mange unge drenge havde deres eget lille diskotek, som de kørte ud med til diverse fester, og tjente en lille skilling på. Det er ikke særlig svært at være dj, mange af dem sætter bare en meget stor stoltehed i det at være dj, så de får det til at se kompliceret ved at stå og skrue, trykke og dreje på de store instrumentbræt. Men det er faktisk ikke så svært, og du kan læse med her, hvis du vil vide hvordan man er en god dj.

Udstyret

Som sagt, så behøver man ikke store instrumentbræt for at være dj. Men der er altså noget udstyr du skal have, for at have et setup der nogenlunde brugbart. Det vigtigste er, at du har en laptop, med noget musik på. Derefter skal du tage en beslutning, om du bare vil afspille numre fra spotify på skift, elle rom du vil mikse overgange. Hvis du vil mixe, altså der hvor den ene sang glider ind i den anden, så det lyder som om musikken aldrig stopper. Hvis du vil mixe, så skal du have adgang til alle sangene enkeltvis. Du skal enten have dem på cd-form, eller som fil liggende på din computer. Der findes software til computeren, der skal erstatte dj-pulten, så du nu kan mixe.

Derudover skal du have alt praktisk dj udstyr. Du skal have højtalere, hvis festen ikke har højtalere. Du skal have lys eller andet udstyr du kunne tænke nødvendigt. Det kommer mest ned til skalaen af festen. Er det en fest hvor at en masse dj lys osv er relevant. I nogle sammenhænge kan det godt have en negativ effekt hvis du planlægger den helt store effekt, men publikum bare havde forventet en stille og rolig fest.