Nyd Danmark i din fritid

flammer
Varm hjemmet op på den rigtige måde
januar 12, 2018
ur
Glemsomhed kan være en dyr affære
februar 6, 2018
Show all

Nyd Danmark i din fritid

Lækker mad i Odense

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom vi bor i et af verdens mindste lande, er vi danskere utroligt dårlige til at udnytte vores land. Inden for få timers køretur kan de fleste danskere både besøge små, stille øer, storbyer og det bragende Vesterhav. Alligevel er det de færreste af os, der krydser landsdelene flere gange om året.

Derfor har vi gjort det lidt nemmere for dig og besøgt lidt af Danmark for dig. Denne gang gik turen til Odense, som ligger centralt i Danmark og kan nås på rimelig tid fra hele landet. Her fokuserede vi på naturoplevelser og god mad, men du finder også masser af indendørs kulturtilbud i byen.

Natur i storbyen

Selvom Odense er Danmarks tredjestørste by, har den beholdt meget af landsby-charmen. Både i og uden for centrum er der masser af skønne naturområder at finde. Om du er til trail running, mountainbike eller bare en lækker picnic, finder du det rigtige område i cykelafstand.

Er du ude efter afslapning og solbadning, er Munke Mose, Stige Ø og området ved Skovsøen det helt rigtige. Munke Mose ligger midt i byen, mens Stige Ø kræver en bil- eller cykeltur lidt nord for byen. Her finder du til gengæld også en oase med både ishus, hængekøjer, sheltere og en crossfit-legeplads.

Stige Ø’s mange bakker, som stammer fra fortidens losseplads, er også ideelle til løb og mountainbike, hvis du vil have pulsen op.

En restaurant for hver Odenseaner

Som enhver storby med mange unge mennesker byder Odense selvfølgelig også på en hel række spisesteder i centrum. Her finder du både klassiske familierestauranter, kædecafeer og de lokale juveler. Her skal det naturligvis handle om sidstnævnte. I Odense finder du blandt andet to veganske cafeer, to street food-områder og lækre restauranter. Når du først finder uden om Jensen’s Bøfhus, Bone’s og Flammen, er der nemlig flere kulinariske højdepunkter at vælge imellem. Du finder blandt andet den unikke restaurant Mmoks, Oluf Bagers Gård i et af Odensen ældste huse (læs mere her) og Thomas Pasfalls Restaurant Pasfall.

Faktisk er det sådan i Odense, at du næsten skal kæmpe dig forbi alle de restauranter og cafeer, der kæmper om opmærksomheden i byens gågade. Her er rigeligt at vælge imellem, og vi kan ikke forestille os, at der ikke er noget for din smag.