Naturen er et skatkammer af mad

Kvinde med tegning af blomst
Husk disse tre ting til din hobbyvirksomhed
november 23, 2018
Skal du være nytårsvært?
december 17, 2018
Show all

Naturen er et skatkammer af mad

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er en kæmpe tendens til at vi er vilde med at komme tilbage til naturen, og vi gerne vil tætte på vores madvarer. En meget stor mængde af vores mad kommer fra nær og fjern i form af af alt fra grøntsager, frugt og sågar kød. Som et modsvar er der mange der gerne vil tættere på maden og vide lidt mere om hvor den kommer fra. Økologi er noget der bliver mere og mere almindeligt, og noget som der er mange, der tager meget alvorligt.

Fra hånd til mund 

Der findes en begreb der hedder fra hånd til mund. Groft sagt betyder det, at vi gerne vil have haft hænderne i maden, før det havner i vores mund. Det kan være at fra at have kartofler i haven til at have et par æbletræer til at opdrætte sine egne dyr til slagtning, hvilket dog er en smule mere krævende, end hvad den almene parcelhusejer kan være med på.

En anden ting der er blevet mere populært, er at bruge de ting, som man kan finde i naturen. Dette er slet ikke så lidt, som der måske er mange der går og tror. Som overskriften her siger, så er naturen et skatkammer, og man kan finde et væld af lækre ting. Man naturligvis kan tage sig et fisketegn og tage ud til de danske have og søer og smide snøren ud og håbe. Eftersom antallet af pescetarer stiger, er der også mange der gør dette.

Det er dog især når det kommer til grøntsager, urter og svampe, at naturen i Danmark virkelig kan noget, og det er de færreste der udnytter dette, hvilket er en skam. Mange af os elsker at være ude i skoven, men tænker slet ikke over, hvad den gemmer på at lækkerier. Hent app’en Vild Mad, som House of Code har lavet sammen med blandt andre Noma kokken Rene Redzepi. Her kan du se hvor du kan finde lækre ting, og ikke mindst hvad du kan og IKKE kan spise. For naturen er fuld af svampe og andet, der ikke egner sig så godt i vores maver.

Kort sagt – naturen er et skatkammer – åbn det.