Mangler du selvomsorg og sundhed i din hverdag?

Cykel sikkert i trafikken
december 17, 2019
Find den rigtige vin
december 21, 2019
Show all

Mangler du selvomsorg og sundhed i din hverdag?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.]

I takt med at vinterens mørke omfavner os, og den hektiske juletid står for døren, kan det være så som så med selvomsorgen og sundheden. Disse må ofte vige pladsen for endnu et arrangement i juletiden, et hektisk julegaveindkøb eller den lette Knorr-løsning, når dagene skal hænge sammen.

Mange af os er rigtig dårlige til at prioritere os selv. Men den bedste vej til at være noget for andre, er ved at sørge for at være noget for os selv. I denne artikel ser vi nærmere på de små skridt, du kan tage, når du gerne vil være bedre til at prioritere dig selv og din sundhed.

Spis mere frugt og grønt

En af de letteste måder, hvorpå vi kan optimere vores velbefindende, er gennem vores kost. Her er der rigtig mange håndtag, man kan skrue på, hvis man gerne vil gøre hverdagen sundere.

De fleste danskere er ikke særlig gode til at spise nok grøntsager. Og da slet ikke spise forskellige variationer af grøntsager. Et godt råd er at sigte efter 600 gram frugt og grønt om dagen. Gerne i en 200 til 400 ratio, så du maksimalt spiser 2 stykker frugt om dagen, men spiser minimum 400 gram grønt.

Du kan med fordel veje din frugt og grønt af til at starte med, indtil du får en naturlig fornemmelse for mængderne. Du finder masser af vægte hos vægteksperten.dk, der kan hjælpe dig godt på vej, når du skal lære at måle mængder på øjemål.

Hvis du vil gøre livet lettere for dig selv, begynder du at meal-preppe dine grøntsager. Lav eksempelvis små bøtter, hvor du kommer 200 gram forskelligt gnavegrønt og 100 gram fugt i. Så kan du let hapse en bøtte på farten som en snack eller til at supplere din frokost med.

Behandl dine smerter

Desværre er daglige smerter ikke er særsyn i Danmark, hvor mange danskere er plaget af kroniske sygdomme og smerter. At leve med smerter på en daglig basis er en direkte vej til dårligere velbefindende.

Smerter er ofte et tegn på noget bagvedliggende, hvorfor du ikke bør sidde dine smertesignaler overhørig, men i stedet bør begynde at behandle dem aktivt.

Lider du af smerter i eksempelvis i lænden eller oplever hævelser i leddene, kan kinesiotape være en let og økonomisk måde at komme smerterne til livs på. Eventuel i sammenspil med hjælp fra en fysioterapeut eller en anden form for behandler.

Få styr på din søvn

Hvis der er noget, der kan forstyrre den generelle sundhedstilstand, er det dårlig søvn. Desværre er mange danskere blevet verdensmestre i dårlig søvn. På sigt kan en dårlig søvnrutine føre til en række livsstilsygdomme. Omvendt kan dårlig søvn også dække over andre sygdomme, ligesom depression og stress også kan sættes i forbindelse hertil.

En af de bedste måder at forbedre sin søvn på, er ved at sætte den i system. Forstået på den måde at du opbygger en god rytme, så du står op og går i seng på nogenlunde samme tid hver dag. På den måde styrer du udenom de svingende søvnperioder og bliver mere stabil.

Samtidig bør du droppe alle former for skærme i god tid, inden dit hoved lander på puden. Det blå lys er nemlig med til at holde vores hjerner vågne.

Pas godt på dig selv.