Lær mediationens kraft og opnå flere resultater i livet

Let påklædt kvinde
Vær fornuftig i din fritid
maj 1, 2019
Indret med hylder
juni 28, 2019
Show all

Lær mediationens kraft og opnå flere resultater i livet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mediation handler om at kommunikere med andre mennesker, hvor der måske er opstået kommunikative problemer, eller hvor det er svært at opstable kommunikation. Dette kan foregå alle steder fra arbejdspladsen til familien. Du kan selv lære at blive god til kunsten at være mediator, men hvis problemet alligevel er for stort, findes der professionelle mediatorer som Leila Boel, der kan komme ud til dig og problemet og løse det kommunikativt. En mediator bruger en række teknikker, som du selv kan bruge versioner af, når en konflikt skal opløses med samtalens kraft.

Mediationens virkning på forskellige problematikker

Når en mediator kommer ud til f.eks. en virksomhed, handler det først og fremmest om at starte kommunikationen hurtigt. Herefter bruges der nogle kommunikative strategier, der skal få de forskellige parter til at enes, komme til en forståelse, eller blot lytte til hinanden. Her er en række ting, du selv kan gøre for at opnå samme effekter:

  • Sørg for at alle parter kommer til orde – og helst lige meget. Det nytter ikke noget, hvis én person får udlagt sin side af sagen, og så bliver dét synspunkt opfattet som sandheden. Alle sider af sagen skal høres og derefter kan du vurdere, hvad der efterfølgende skal gøres.
  • Der skal høres, ikke bare lyttes. Hvis en af parterne lader den anden snakke, men ikke gider høre dens side af sagen, kan det være lige meget. Der skal høres og dermed forstås. Først når man faktisk har forstået modparten, kan man reflektere over sin egen forståelse.
  • Start en samtale. Når parterne har hørt efter og selv talt, gælder det om at oprette en samtale, hvor synspunkterne kan debatteres. Via samtalen skal der gerne kunne opstå et kompromis eller en dybere forståelse.
  • Hvis processen fejler første gang, så tab ikke mod – alt er muligt med ordentlig kommunikation.