Kan du selv lægge plankegulv i fritiden?

indretning
Tag indretningen seriøs
november 28, 2017
huse
Leder du efter det perfekte hus til familien
december 1, 2017
Show all

Kan du selv lægge plankegulv i fritiden?

Læg plankegulv selv

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At lægge gulv er en af de opgaver, der bare skal løses hurtigst muligt. Før gulvet er på plads, kan man ikke bruge rummet, og man kan heller ikke komme videre med de fleste andre elementer.

Derfor er det fristende at lægge gulvet selv, så du ikke skal vente på håndværkere. Samtidig barberer det også en del af prisen. Men er det en god idé at lægge plankegulv selv?

Mange penge at spare

Som med alt andet håndværkerarbejde, kan der være mange penge at spare på at gøre det selv. Typisk vil du kunne spare flere tusinde kroner, og det kan være det, der giver dig ekstra luft i økonomien fremover. Der er dog også altid risici ved at lave arbejde, som man normalt har uddannede folk til. For eksempel kan du risikere at komme til skade, eller du kan lave en alvorlig fejl, som forsikringen ikke dækker.

Et dårligt resultat

Det er nemlig dit eget ansvar, hvis du gør noget forkert. Kender du alle reglerne for at lægge gulv, og ved du, hvad du skal være opmærksom på? Der kan være mange hensyn at tage til luftcirkulation, varme osv. Hvis disse ting ikke er i orden, kan du risikere, at plankegulvet sprækker, rådner eller lignende, og det kan blive rigtig dyrt i sidste ende. Nogle typer gulv er også sværere at lægge end andre. Du skal for eksempel tænke dig godt om, inden du lægger sildebensgulv selv. Du kan læse mere om at lægge forskellige typer gulv her.

Meget information på nettet

Derudover findes der utallige vejledninger på nettet til, hvordan man laver forskellige projekter i hjemmet. Du kan uden tvivl finde massevis af blogs og videoer, som matcher lige præcis dit behov og din gulvtype. Søg løs på Youtube, byggeblogs og eventuelt på biblioteket, så skal du nok finde gode vejledninger.