Invester i din fritid

Sådan får du tid til træning på barsel
juni 7, 2018
Sælg din virksomhed og få mere fritid
Sælg din virksomhed og få mere fritid
juli 18, 2018
Show all

Invester i din fritid

stres

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Udenfor arbejdet, og de andre obligatoriske gøremål, der opstår i løbet af en almindelig hverdag, kan det være rart af have en hobby. Derfor lyder anbefalingen her fra, at du investerer i din fritid. Altså bogstaveligt talt. Invester bare 100 kr. og de kan før du ved af det, blive til meget meget mere.

Faktum er bare, at stort set alle kan finde 100 kr. om måneden i deres budget. De 100 kr. er alt der skal til for, at du kan begynde at investere, og på sigt opbygge en rigtig pæn opsparing. Investeringsverdenen er en jungle og der findes mange myter om investering. En af dem er, at investeringer kræver mange penge. Det er ikke korrekt. Det er heller ikke korrekt, at du nøvendigvis behøves at alliere dig med en investeringsforening eller lignende.

I følge Danske Bank, kan de fleste mennesker, uden større anstrengelser finde 100 kr. i deres månedlige budget. Forestil dig, at du hver måned investerer 100 kr., og at du gør det måned efter måned, år efter år. Så vil pengene efter 20 år været vokset til 33.495 kr. og efter 50 år til 145.224 kr., hvis vi tager udgangspunkt i et gennemsnitligt årligt afkast på 3,2 pct. efter omkostninger og skat, og det er bestemt ikke urealistisk,” Fortæller danske bank, i denne artikel.

Det skal ikke længere være så “old school”: Tidligere var det nemlig sådan, at omkostningerne ved at købe og sælge værdipapirer satte en bræt stopper for investeringer af mindre beløb. Selve handlens omkostninger tog en stor del af pengene. Det er der i mellemtiden blevet lavet godt og grundigt om på, ved hjælp af nye digitale handelsplatforme.

Tidligere har risikospredningen ved investering af mindre beløb også været et problem, men det er nu muligt ved at investere i fonde, der automatisk investerer i mange forskellige værdipapirer, så tab i enkelte værdipapirer ikke rammer så hårdt.