Hvilken hund skal i vælge?

Sådan sparer du penge på dine tøjkøb
november 30, 2019
Cykel sikkert i trafikken
december 17, 2019
Show all

Hvilken hund skal i vælge?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange familier går hvert eneste år med overvejelser om at anskaffe sig en hund. Der er mange spørgsmål der melder sig på banen, når man overvejer dette. De første skal naturligvis være, om man har råd og ikke mindst tid til det. Der er en del omkostninger forbundet med det, hvilket er alt fra forsikringer og foder til anskaffelse og hundetegn (som disse) Derudover er der de tidsmæssige omkostninger, der også er i den høje ende.

Racen betyder meget

Når man har gjort alt dette op med sig selv, og besluttet sig for, at man både har tiden, økonomien og lysten til at have et hund, er der stadig et stort spørgsmål, der står tilbage. Hvilken slags hund skal man vælge? Der findes utrolig mange forskellige racer at vælge imellem, og der er mange dejlige imellem.

Noget af det første man skal kigge på, er størrelsen. Hvis man bor i lejlighed, vil det eksempelvis i de færreste tilfælde være en god ide at vælge en hund i labrador/golden retriever størrelsen. Dette er mere oplagt, hvis man bor i et hus, hvor der er bedre plads og eventuelt have.

Groft sagt kan man godt sige, jo bedre plads jo større hund. En anden ting man skal have tjek på, er aktivitetskravet hos hunden. Nogle racer har det fint med et par gåture om dagen, mens andre skal ud og løbe i timevis. Dette er noget der er vigtigt for hundens trivsel, for hvis hunden ikke får den motion, den kræver, vil den blive rastløs og begynde at være svær at holde glad. En hund der ikke er glad, opfører sig sjældent eksemplarisk.

En anden ting der er vigtigt er hvordan hunden er sammen med børn. Nogle hunderacer er langt mere tålmodige med små børn, og disse skal man naturligvis gå efter, hvis der er små børn i familien.