Husk disse tre ting til din hobbyvirksomhed

Brug en vinduespudser
De uundværlige gaveråd til dem uden fritid
november 12, 2018
Naturen er et skatkammer af mad
november 30, 2018
Show all

Husk disse tre ting til din hobbyvirksomhed

Kvinde med tegning af blomst

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hobbyer er altid dejlige at have, da man kan få sin tid til at gå med noget, som man holder af. Disse hobbyer kan bestå af mange forskellige ting, dette afhænger helt af individet. Hobbyer er dog for det meste mere tilfredsstillende, hvis man får noget positivt ud af dem. Et positivt slutprodukt kan også være mange ting såsom glæde, motion, nye kundskaber, brugbare produkter eller måske bare penge. Der er nemlig mange som vælger at gøre deres hobby til en lille hobbyvirksomhed, de måske kan tjene lidt ekstra på. Hvis man vælger dette, er der dog nogle ting, man skal huske. Det er nemlig ikke helt regelfrit at have en hobbyvirksomhed.

Husk at have styr på fakturaen

Når man i sin hobbyvirksomhed sælger produkter eller services til kunder, så skal man selvfølgelig kunne lave en faktura. Dette er både nødvendigt for en selv og ens kunder, da det er smart selv at kunne holde styr på sit regnskab, og smart for kunderne at kunne trække ydelsen eller produktet fra og at kunne klage over det købte produkt. En faktura skal indeholde forskellige ting. Find inspiration på denne faktura skabelon.

Pas på med at tjene for meget

Der er selvfølgelig et punkt, hvor en virksomhed rent økonomisk set holder op med at være en hobbyvirksomhed, og så skal man passe på. Generelt skal hobbyvirksomheder ikke momsregistreres, da der ikke er tale om en økonomisk virksomhed. Dette kan dog nogle gange være svært at skelne, hvis man tjener over 50.000, hvilket er det normale krav for momsregistrering af virksomheden.

Husk alt det skattetekniske

Selvom der ikke er tale om en ”rigtig” virksomhed, så skal indtægten selvfølgelig indgå i ens selvangivelse, så man kan betale skat af den. Det er dog kun ens overskud, man skal indberette, og da der kun er tale om en hobbyvirksomhed, skal man heller ikke betale virksomhedsskat.