Hjemmebiografen

Moccamaster
Moccamasteren er og bliver en klassisker
oktober 30, 2018
Brug en vinduespudser
De uundværlige gaveråd til dem uden fritid
november 12, 2018
Show all

Hjemmebiografen

Hjemmebiograf

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Lydanlæg

Mange kan godt lide god musik og en god lyd i højttalerne, der er bare ikke ret mange som har gode nok højttalere i hjemmet. Hvis man vil have den ultimative oplevelse, når man skal se film derhjemme, så må man have et hjemmebiografsystem. Et anlæg der har højttalere, som er gode nok til at gengive de høje og klare toner, samt en subwoofer til at gengive de dybe brummende toner. Men hvad skal man kigge efter, hvis man skal have sig et godt anlæg i hjemmet? Det kan nemlig være meget svært at gennemskue, hvor man skal kigge hen, hvis man ingen anelse har.

Højttalere

De fleste højttalere til en hjemmebiograf består enten 5 eller 7 små eller mellem store højttalere. Disse højttalere er gode til at gengive de høje toner og mellemtonerne. De høje toner er til når f.eks. glas bliver knust. De høje toner står for at give en klar lyd i dette spektrum, hvor mellem toner står for tydelig tale og andre lyde som ligger inde for de mellemtoner. Ud over de små højttalere, så har et anlæg også en subwoofer, som står for den lave frekvens. Subwooferen klare de dybe toner og gengiver de brummende lyde i eksplosioner. Hvis man skal finde de gode højttalere, skal man finde nogle, som levere en lyd i alle disse toner, på et højt niveau.

Hvad den gode lyd gør

Med en hjemmebiograf er der mulighed for at kunne indleve sig helt i de film, man ser. Lyden og ikke mindst lydkvaliteten har en overraskende stor betydning for oplevelsen, når det gælder film. Med et godt anlæg kan man nyde sine film endnu mere og give dem nyt liv, som ikke før er hørt. Det bliver en helt anden oplevelse at se alle dine film. Når man har oplevet det én gang, har man ikke lyst til at gå tilbage. Så god en oplevelse får man med god lyd.