Guide: Sådan investerer du selv din pensionopsparing

Sådan udnytter du din fritid som mor
juli 24, 2020
Sådan køber du nemmest kontorforsyning
august 27, 2020
Show all

Guide: Sådan investerer du selv din pensionopsparing

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du er som mange andre, så har du en pensionopsparing. Hvis du er som mange andre, så ved du ikke så meget om, hvad den investeres i, eller hvor gode disse investeringer er. Der er mange, der blot følger med i den opgørelse, de får en gang om året. Hvis du har det fint med det, er det naturligvis helt fint. Men det kan også være, at du er lidt træt af at det er andre, der er herre over din pensionsopsparing.

Du kan vælge at investere din opsparing selv, på den måde er du selv herre over hvad der investeres i, og hvis du ellers gør dit arbejde godt, kan du få et meget bedre afkast, end hvis du lader andre gør det. Du skal naturligvis også være klar over, at hvis du vælger selv at stå for det, så kan du også risikere at miste det hele. Så inden du kaster dig ud i et økonomisk eventyr, der skal sikre din fremtid, er det helt essentielt, at du sætter dig grundigt ind i hvad det vil sige at investere klogt og “sikkert”.

Du kan læse meget mere om investering her, men der er især to ting du skal have in mente, når du investerer og især hvis du investerer din pension. Nemlig at du ikke skal gå efter de hurtige gevinster med aktier der kan stige voldsomt. Disse er nemlig også ofte dem der kan falde voldsomt. Gå i stedet efter de større virksomheder og sikre markeder. Det kan være aktier som Vestas og Novo Nordisk, der er stabile og generet stiger stødt over tid. En anden god ide, er at man spreder sine investeringer ud over flere forskellige aktier og markeder. På den måde er man ikke så afhængig af enkelte.

Man kan også vælge at investere gennem investeringsforeninger. Dette er typisk meget sikkert, men afkastet her er sjældent højere end dem pensionsselskaberne kan præstere.