Fritid og velfærd gør os lykkeligere

Fritid skal ikke være på fuldtid
september 15, 2017
billig mobiltelefoni
Find det bedste mobilabonnement til dig selv
september 21, 2017
Show all

Fritid og velfærd gør os lykkeligere

Fritid og velfærd gør os lykkeligere

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danmark har i de seneste år været et af de mest lykkeligste lande i verden, faktisk det lykkeligste. Indtil i år, hvor Norge har slået os af pinde. Lykkelige lande er dem, der har en sund balance af traditionel velstand, social kapital, forstået som en høj frekvens af tillid til samfundet, lav ulighed og tiltro til landets regering. Ligeledes er det flere undersøgelser der viser at sol og sommer gør os lykkeligere, hvilket er lidt modsigende hvis vi kigger på både Norge og Danmarks klima. I begge lande har vi knap halvdelen af året med nedbør, hvilket ikke just hjælper på humøret. Lidt overraskende er det generelt de landene på den nordlige del af kloden, der er blandt de lykkeligste. Dog er vi i skandinavien rent velfærdmæssigt lang mere udviklet, hvilket har en stor betydning for placeringerne. Undersøgelsen tager udgangspunkt velstand i landet og helt konkret seks konkrete parameter, som undersøges ved de enkelte lande, nemlig, Bnp per indbygger, forventet levealder, frihedsgrad, social støtte, grad af generøsitet og fraværet af korruption i stat eller erhvervsliv.

Naturligvis er de nederste lande på listen, lande som scorer lavt på alle seks parametre. Som bla. er lande som Afrika og uroplagede nationer som Syrien og Yemen. Lidt overraskende er det at et land som f.eks. Italien befinder sig helt nede på 48. pladsen, ligeledes er i Østeuropa også at finde et stykke nede af listen.

Skandinavien har fokus på tilværelsen

I Skandinavien er der et generelt et helt andet velfærdssystem, end i lande som befinder sig længere nede på listen. Hvis du udsat borger har brug for hjælp, tager systemet sig af den enkelte borger og tilbyder en løsning for en bedre tilværelse. Det kunne være et botilbud på en bosted, hvor uddannet personale tager hånd om den enkelte. Det vil ikke sige, at vi i de skandinaviske lange ikke har tilfælde hvor systemet svigter, men set i forhold til lande som rangere nederst på ranglisten, har de lande meget at lærer.