Find den rigtige vin

Mangler du selvomsorg og sundhed i din hverdag?
december 18, 2019
Her er de anderledes, men oplevelsesrige aktiviteter, som med sikkerhed giver kollegaerne en ordentlig en på opleveren
januar 10, 2020
Show all

Find den rigtige vin

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At finde den rigtige vin til maden kan være en jungle at finde rundt i, og det hele kan ærligt talt virke lidt forvirrende. De fleste ved, at der findes rødvin, hvidvin og rosé, men det er ikke alle, der ved hvilke druer, der bruges til de forskellige vintyper. Rødvin er fremstillet af blå druer, hvor man har bibeholdt skallerne. Mange tror, at hvidvin udelukkende fremstilles af grønne druer, hvilket også ofte er tilfældet, men hvidvin kan også produceres af blå druer, hvor man har fjernet skallerne. Denne oplysning kan overraske mange. Rosévin produceres af blå druer, hvor man under gæringsprocessen frasorterer skallerne. Du kan finde meget mere information om de forskellige vine og deres historie hos uhrskov vine.

Internationalt

Der er efterhånden utroligt mange lande, der producerer vin. Der produceres faktisk næsten vin på alle kontinenter – med undtagelse af Antarktisk. De mest kendte lande er USA, Italien, Argentina og Frankrig. Det er forskelligt, hvordan de forskellige vine skal opbevares, så du er sikret en god vinoplevelse, lige meget hvornår du vælger at åbne vinen. Tidligere var reglen, at jo ældre en vin var, jo bedre var den. Derfor var der også mange, der gemte vine i årevis. I dag produceres vine derimod med henblik på at blive drukket med det samme. 

Servér på den rigtige måde

Der findes mange måder at servere vin på. Nogle foretrækker at hælde vinen på karafler, og andre åbner den en times tid inden servering, således vinen har mulighed for at ilte. Nogle åbner også bare vinen ligeså snart, den skal serveres og hælder den direkte i glassene. Hvis man skal nævne den mest optimale måde at servere vin på, bør du hælde vinen på glas i god tid, inden det skal serveres. Resten af vinen bør hældes på karaffel. Hermed sikrer du, at vinen har god mulighed for at ilte.