Din vej til succesfuld paddleboarding

Tips til en mindre stresset hverdag
december 26, 2020
3 gode råd til at vælge den rette kontorstol
december 28, 2020
Show all

Din vej til succesfuld paddleboarding

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Et Stand Up Paddle board minder i høj grad om det klassiske surfboard, som du kender fra baywatch serien. Et oppusteligt sup board har dog flere fordele og er nemmere at transportere, hvilket gør vandsporten langt mere tilgængelig og sjov!

Det kan være lokkende at skynde sig ud at investere i et paddle board, men vores klare råd og anbefaling vil altid være, at man alliere sig med fagfolk som kan hjælpe en i den rigtige retning i valget af sup board. Der findes rigtig mange mindre gode modeller, som aldrig helt kommer til at give en den rigtige oplevelse af Stand Up Paddle surfing. Benyt dig derfor altid af fagfolk som kan formidle viden og erfaring i at få et rigtigt board som start.

Et Stand Up Paddle board er til dels bredere, længere og har en større volumen. Det lyder måske ikke som den store indlysende forskel, men for dig som ny surfer betyder det, at du får et langt mere stabilt og nemt board at komme i gang med. Find dit board her.

Det er vigtigt at man som nybegynder får skabt “succesoplevelser” fra start, det er nemlig en katalysator til at blive bidt af sporten. Start derfor på et board med en størrelse hvor du ved at du kan få gode oplevelser. Med tiden og i takt med at man blive bedre til at holde balancen, vil man altid kunne skifte sit begynder board ud med et mere krævende board som har mere fart, teknik og manøvrehed. Der er flere og flere brands som udvikler boards til begynder segmentet. Det danske firma SURFMORE har specialiseret sig i at designe og udvikle oppustelige Stand up paddle boards til begyndere og øvede med udgangspunkt i brugervenlighed, kvalitet og lang holdbarhed.

Sådan kommer du i gang

Leash

Med sport aktivitet på åbent vand, er der nogle forholdsregler man skal tage sig. At surfe på fjorden eller i havet er ikke ufarligt og vi anbefaler derfor, at man altid tjekker vejrudsigten og tager sine sikkerhedsforanstaltninger med forbehold inden man begiver sig på vandet.

Der er mange spændende og kvalitetsbevidste brands på markedet. Et af dem er det danske mærke SURFMORE som er startet af danske surfere. Udgangspunktet var at skabe og designe de bedste oppustelige begynder boards med udgangspunkt i en pris som alle kan betale, vel og mærket uden at møde nogle kompromisser i forhold til brugervenlighed, design og kvalitet. I alle boards fra SURFMORE medfølger altid en sikkerheds leash som standard tilbehør. Sikkerheden på vandet er topprioritet og som ny surfer er det en tryghed at have en leash line om anklen. Sikkerheds leashen spændes om anklen og fastgøres til boardet. Leash linen har til formål at sørge for at du aldrig mister dit board, hvis der skulle komme vindstød, bølger eller hvis du pludseligt skulle falde af boardet. En sikkerheds leash er et must-have som sup surfer og anbefales til enhver tid.

Gå altid efter en behagelig og letvægts leash line. Det er med til at sikre komfort og bevægelighed når du er på vandet.

Ventil

Alle oppustelige boards er designet med enten en eller to ventiler. De fleste anerkendte brands benytter fortsat kun en ventil og et kammer. Det er det mest sikre og det er samtidigt den mest holdbare løsning med udgangspunkt i et kvalitets board.

Ventilen i et SUP board er uhyre vigtig, da det holder luften tæt i boardet og samtidigt sikrer den at du altid kan fylde luft i. Billige fabrikeret ventiler kan have tendens til at luften løbende siver ud og dette kan være fatalt hvis du er på vandet. Vi anbefaler derfor altid at du sørger for at sikre dig, at det er kvalitets ventiler som dit oppustelige board er konstrueret med. Hos flere af de anerkendte modeller og brands kan man skifte ventilen, hvis denne skulle være blevet beskadiget.

Der er nogle få brands som tilbyder livstids ventiler og designet til højt tryk og med mulighed for udskiftning, såfremt dette skulle blive nødvendigt. Det kinesiske mærke Aztron fremstiller og tror fortsat på, at to luftkamre og to ventiler er vejen frem, mens danske SURFMORE fremstilles med en ventil og et kammer. Ventilerne kommer fra italienske bravo og er designet til konstant højt tryk og brug. SURFMORE skiller sig ud som en af de eneste som tilbyder at skifte ventiler eller finner hvis disse skulle være blevet beskadiget og dette har stor værdi for forbrugeren. Det giver nemlig mulighed for at man altid kan skifte sliddele.