Det skal du vide, inden du renoverer din bolig i din fritid

Hvad vil et fortelt gøre godt for?
marts 28, 2021
Show all

Det skal du vide, inden du renoverer din bolig i din fritid

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du en handymand gemt i maven, og har du flere projekter i hjemmet, der blot venter på at blive sat gang i? Flere og flere vælger at renovere deres bolig i fritiden – og du kan gøre det samme. Der er dog en række ting, du bør vide, inden du går i gang. Hvad det lige præcis er, kan du læse mere om i denne artikel.

Hvor skal pengene komme fra?

Vil du gerne i gang med eksempelvis at udskifte køkkenet eller fjerne klinkerne på badeværelset, så er det først og fremmest vigtigt, at du kortlægger, hvor pengene skal komme fra. Du kan finansiere renoveringen på flere måder, såsom gennem din opsparing. Kniber det med at få råd til den renovering, du drømmer om, så lån penge.

At låne penge er dog ikke en nem løsning, og du skal tænke dig godt om, inden du låner penge til dine husprojekter. Måske har du andre alternativer end at optage et lån? Hvis ikke, så er det vigtigt, at du ikke låner mere, end du kan betale tilbage. Og inden du låner endeligt, så bør du altid kigge på lånets årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP.

Tag en lille del ad gangen

Det kan være hårdt at renovere i fritiden, fordi der samtidig er så mange andre ting, du skal se til. For at gøre det så overskueligt som muligt for dig selv, så er det en god idé at tage dit renoveringsprojekt en lille del ad gangen.

Husk at prioritere dig selv

Det er ikke altid let at koordinere arbejde, børn, fritid og hobbyprojekter. For at få det hele til at fungere glidningsfrit, kan du få behov for at lave en arbejdsplan. Dermed har du en klar plan for, hvornår du skal arbejde, og hvornår det er tid til at prioritere dig selv.