Brug din fritid på at energioptimere boligen

To gode tips til haven
marts 14, 2020
Udlev drømmen under din hjemsendelse
marts 24, 2020
Show all

Brug din fritid på at energioptimere boligen

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I dag har vi alle et fælles ansvar for at passe på jorden, så den også beboelig for fremtidige generationer. Det er måske ikke særligt sjovt at skære ned på kød og flyrejser, men det kan ikke desto mindre være nødvendigt, hvis vi gerne vil beskytte jordens klima og miljø. Men der er faktisk også måder at hjælpe resten af verden på, som ikke kræver, at du hver dag tager stilling til, om du nu skal vælge hamburger eller falafel til dine pomfritter. Med et par justeringer hist og her kan du nemlig energioptimere din bolig, så varmetabet og dermed energiforbruget formindskes.

Nyt tag

Hvis du overvejer at få lagt nyt tag, så bør du nok også overveje at kigge isoleringen efter i sømmene. Ofte vil taget nemlig stå for en stor del af en boligs energitab, fordi varme som bekendt stiger opad, og her kan noget ekstra isolering gøre en stor forskel. Du kan eksempelvis overveje at isolere med materialer i cellulose, da det er relativt miljøvenligt og heller ikke koster alverden. Det er dog også vigtigt, at du hyrer nogle dygtige og kompetente håndværkere, så du er helt sikker på, at det nye tag bliver helt, som det skal være.

Nye vinduer

Ligesom med taget vil dine vinduer typisk også være stå for en pæn del af din boligs energitab. Men i dag er der heldigvis flere muligheder for at optimere dine vinduer, så varmetabet så vidt muligt kan mindskes. Du kan for eksempel installere termoruder, som er kendetegnet ved, at de består af mindst to lag glas med et luftlag imellem. Disse findes allerede i de fleste moderne huse, men du kan også vælge at købe deciderede lavenergiruder, hvor det inderste glaslag er forsynet med et tyndt lag metal, som vil kaste en del af varmestrålingen tilbage i din bolig.