Boligkøb: Gode råd til førstegangskøbere

Sådan bliver du bedre til fodbold
marts 3, 2020
stres
Kan jeg bruge uoriginale blækpatroner i min printer?
marts 5, 2020
Show all

Boligkøb: Gode råd til førstegangskøbere

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du første gang skal ud at investere i en bolig, er det en god idé at forberede dig grundigt, så du undgår de værste fælder. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Hvis du ønsker succes med dit boligkøb, skal du sætte dig grundigt ind i tingene. Det gælder især, hvis det er første gang, du skal investere i ejendom.

Læg et budget

Før du begynder at kigge på boliger, er det helt essentielt at lægge et budget, så du kan finde ud af, hvor mange penge du har mulighed for at låne i banken. Sørg for, at du har alle de rette informationer klar, før du går i banken og ansøger om at lån. Her vil de i alle tilfælde bede om et budget, eller vil de lægge det sammen med dig.

De vil helt sikkert spørge ind til dit økonomiske råderum, så derfor er det en god idé at have 100 % styr på din økonomi. Start med at skrive alle dine indtægter ned. Det vil typisk være din løn, men husk også udbytte af eksempelvis aktier, hvis du har investeret i sådanne.

Når du har dannet et indblik over dine indtægter, skal du finde dine udgifter. Det nemmeste er at gå i netbank og se, hvor meget du bruger om måneden. Husk også, at der skal være plads til uforudsete udgifter, så du har råd til at dække tandlægeregningen, bilreparationen og så videre.

God idé at hyre en advokat

Det er en god idé at hyre en boligadvokat, hvis du skal købe bolig uanset om det er første anden eller trejde gang. Det er nemlig sådan, at ejendomsmægleren er på sælgers side, selvom du garanteret har tillid til ham. Han ønsker at få huset solgt, og derfor kan der være praktiske ting, han undlader at fortælle dig.

Det koster godt nok lidt at hyre en boligadvokat, men du tjener pengene ind igen, hvis du undgår at blive snydt. Samtidig kan du have ro i maven, når du køber din første bolig.