3 tips til at indrette en hyggelig og afslappende have

Sådan forholder du dig til et forsinket eller aflyst fly
juli 10, 2020
Sådan udnytter du din fritid som mor
juli 24, 2020
Show all

3 tips til at indrette en hyggelig og afslappende have

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Drømmer du om at få en anden have, kan det være vanskeligt at vurdere, hvor du skal begynde. Det kan være vanskeligt at finde ud af, hvordan du kommer i mål, hvis du ikke engang ved, hvor du skal starte. Derfor får du en række tips, du kan bruge som inspiration til, hvordan du får en anden have, herunder.

Ny terrasse

Terrassen er det primære sted, vi opholder os, i løbet af sommeren. Der er derfor god grund til at fokusere på at skabe en hyggelig og simpel terrasse, hvor der er plads til at slappe af. Hvis du har planer om at lave en ny terrasse, kan du med fordel overveje, om den nuværende ikke kan reddes, før du begynder at tage fliserne op for at anlægge en ny.

Du kan starte med at opdele den i forskellige rum, så der er plads til både at nyde et godt måltid mad, slappe af og tage sol. Hvis den også skal bruges, når det er koldt udenfor, kan du med fordel investere i en terrassevarmer (sådan en kan du få hos Elvvs.dk), ligesom det kan være praktisk at få hængt et solsejl op om sommeren.

Det skal være plads til leg

Det er vigtigt, at du ikke udelukkende fokusere på at skabe en flot have, hvis du har børn – eller hvis du har børnebørn. Der skal være plads til at lege i haven, hvis der er børn, som kommer på besøg fra tid til anden, eller hvis du har hjemmeboende børn. Derfor skal du ikke være bange for at have et stort areal, hvor der udelukkende er græs, da det er med til at skabe de helt rigtige rammer for børn, der har behov for plads at boltre sig på – uden de skal bekymre sig om, hvorvidt de ødelægger det nye blomsterbed.

Det hele handler i sidste end om at finde ud af, hvad havens primære formål skal være, hvorefter du gør plads til netop dét. Der er ingen, der siger, der kun skal være ét formål med haven – du kan sagtens skabe en flot have, hvor der også er plads til leg.