Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.
Når et familiemedlem eller er en nær ven er gået bort, står du med en masse følelser, der skal bearbejdes. Samtidig vil du opleve, at du skal håndtere alt det praktiske. Det får du her 3 gode råd til.
Det er ikke sjovt at miste en, man holder af. Særligt ikke, når der er en masse praktisk, der skal håndteres midt i sorgen. Når et nært familiemedlem eller en god ven går bort, vil du opleve, at der umiddelbart efter skal arrangeres begravelse, og dødsboet skal tømmes.
Overskud vil der ikke være meget af, men det skal alligevel gøres. Herunder får du derfor 3 tips til, hvordan du håndterer dødsboet, når en, du har kær, er gået bort.
Der findes masser af virksomheder, der har specialiseret sig i rydning af dødsboer. Hovedstadens Dødsbo & Konkurs er et af dem. Det kan være en god idé at kontakt en virksomhed, der kan hjælpe jer med at få tømt afdødes bolig, hvis ikke I selv har overskud til det.
Når dødsboet skal ryddes, er det vigtigt, at alle familiemedlemmer er samlet, så de kan tage den sidste afsked med huset eller lejligheden, afdøde boede i. Der vil ofte være mange følelser og minder knyttet til stedet, og derfor er det vigtigt, at alle kan få lov til at sige farvel.
Samtidig har alle mulighed for at gøre indsigelser, hvis der er noget, de vil undgå bliver smidt ud. Ofte er der mange følelser knyttet til de ting, der er i dødsboet, og det er ikke alt, der bare kan smides ud. Også selvom det måske ikke har nogen reel værdi.
Det er en god idé at gennemgå rummene på skift, så I er sikre på, at I ikke glemmer noget i farten. Der vil typisk være nogle rum, der huser de vigtigste ting, og det er en god idé at starte med dem, så I er sikre på, at I har overskud til at tjekke det hele i gennem