For hvis du sidder i kontorstolen mange timer, og har du måske hjemme arbejdsplads, sidder du typisk i stolen i mere end 6-7 timer om dagen, og så er det klart at du skal være meget opmærksom på, at du vælger den helt rette stol. Hvis du sidder elendigt på din arbejdsplads, brokker du dig nok, men det er mindst lige så vigtigt at sidde godt hjemme, hvis det er mange timer hver dag.

Der er nemlig stadig flere voksne danskere der får problemer med ryggen eller nakken, end der ikke gør. Der er mange af dem, der får problemer med ryggen og nakken fordi de sidder dårligt eller i forkerte siddestillinger. Det er ikke alt her der kan løses med en god stol, men nogle kan.

Det betaler sig at investere mere

Det kan være en god ide at investere lidt mere, end man måske lige umiddelbart synes. De par tusinde kroner kan gøre en kæmpe forskel på den lange bane. Ofte kan kan man afbetale møblerne med billig rente eller endda rentefrit, hvis det lige kniber med at finde pengene. Du kan også snakke med din arbejdsgiver om at få det via bruttolønsordningen, hvor du køber den af din bruttoløn, altså inden skat. Det kan du læse mere om her. 

Du skal ikke vælge en der er FOR komfortabel

Der er mange der er tilbøjelige til at få efter store komfortable kontorstole, som man sidder dejligt og bekvemt i. Der er da heller ikke nogen tvivl om, at det kan være lækkert, men det er meget sjældent det bedste valg, hvis det er til arbejde. For en stor og dejlig kontorstol giver ikke den bedste arbejdsstilling og giver sjældent den støtte som ryg og lænd har brug for.

Køb en model der kan indstilles.

Langt de fleste kontorstole af en vis kvalitet, der sælges i dag, har mange indstillingsmuligheder. Det er vigtigt, at du køber en der har disse. Det er umuligt at at lave stole, der passer til alle, men man kan lave stole, der kan indstilles til stort set alle. Uanset om du er høj eller lav, tung eller let, bør stolen kunne indstilles efter det. Det er dog essentielt at du rent faktisk også får indstillet den, så den passer til dig. Der er nemlig mange der investere i en god kontorstol, der kan indstilles på mange måder, men aldrig får gjort det.